Auto Verkopen België

Tips om sneller uwe auto te verkopen

Autowrak verkopen in een handomdraai

Een autowrak verkopen is tegenwoordig niet zo ingewikkeld meer. Bij https://www.autowrakverkopen.be/ kunt u snel en doeltreffend de wagen verkopen aan de hoogste prijs. Het voordeel van deze autoveiling is dat er geen particulieren bieden, maar erkende garagisten en dealers. Het bod dat u ontvangt is gratis en vrijblijvend. U bepaalt dus of u het autowrak verkoopt of niet. Gaat u akkoord met de prijs, dan maakt u meteen een afspraak om de wagen over te dragen. U krijgt dan meteen het afgesproken bedrag en bent van de wagen af.

autowrak-verkopen-banner

Lees verder

Heeft mijn auto een distributieriem of distributieketting

distributieriemHeeft u wel eens gehoord over een distributieriem of distributieketting? Op deze pagina leest u niet alleen wat het is en wat ze doen maar ook welke auto’s een riem hebben en welke een ketting.

De werking van de motor

Een motorblok van een auto is voorzien van kleppen. Er zijn inlaat-kleppen en uitlaat-kleppen. De inlaat kleppen laten de brandstof in de cilinder naar binnen komen. De uitlaat kleppen laten de brandstofgassen weer naar buiten stromen. De kleppen moeten op het juiste moment geopend en gesloten worden. Dit om het verbrandingsproces zo efficiënt mogelijk te maken en te voorkomen dat de kleppen tegen de zuigers aan kunnen stoten.

De kleppen worden geopend en gesloten door een as met nokken. Deze as noemt men de nokkenas. De nokkenas wordt in beweging gebracht door een distributieriem of distributieketting welke weer aan de krukas vast zit. Hierdoor gebeurt alles op het juiste moment. Lees verder

Auto verkopen zonder keuring voor verkoop

keuring-voor-verkoop-niet-nodigNormaal is een keuring voor verkoop verplicht in België om uw auto te verkopen. Het maakt niet uit of u de auto wilt verkopen aan een particulier of autobedrijf. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om de auto ook zonder keuring voor verkoop te verkopen.

 

Wanneer verkoopkeuring niet verplicht

Wanneer de auto verkocht wordt aan het buitenland dan is een keuring voor verkoop niet verplicht. Dit betekent dat u de auto dus gewoon kunt verkopen. Een keuring voor verkoop hoeft in dat geval niet aanwezig te zijn. Handig wanneer u weet dat de auto niet door de keuring heen gaat komen of u deze kosten niet wilt gaan maken. Ook wanneer de auto wordt afgekeurd kunt u nog steeds gebruiken maken van deze optie.

 

Auto verkopen voor export

auto-verkopen-zonder-verkoop-keuringZelf een koper vinden in het buitenland is vaak erg lastig. De auto verkopen voor export is een hoop geregel en daar heeft niet iedereen zin in. Er zijn diverse bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Een voorbeeld hiervan is autoverkopenzonderkeuring.be

 

Auto binnen 1 dag verkopen

Op deze website kunt u eenvoudig een bod op uw auto krijgen en dat neemt weinig tijd in beslag. In slechts 1 dag wordt er een goed bod gerealiseerd waarvoor men de auto direct kan verkopen. Het mooie is dat het geheel gratis en vrijblijvend is. Zo kunt u de auto gratis aanmelden en afwachten wat men daarop biedt. Wanneer het bod interessant is dan kunt u met een druk op de knop de auto verkopen. De auto wordt dan opgehaald door een autobedrijf welke het hoogste bod heeft uitgebracht. Een keuring voor verkoop is dan niet van belang en het afgesproken bedrag wordt meteen uitbetaald.

 

Auto met schade verkopen

Ook wanneer een auto schade of gebreken heeft kan deze eenvoudig worden aangemeld. Er zijn veel aangesloten autobedrijven die daar ook interesse voor hebben. Het bod is altijd de prijs die u ervoor ontvangt en brengt geen verkoopverplichtingen met zich mee. Een gratis manier dus om de waarde van de auto te achterhalen zonder kosten te maken. Aanmelden kost vaak niet meer dan 10 minuten.

 

Meer tips lezen over hoe auto verkopen?

Auto verkopen via Auto opkoper

auto-inkoper-belgieEen auto opkoper is iemand die uw auto opkoopt. Dat wil zeggen is dat deze persoon auto’s inkoopt. De meeste auto opkopers kopen auto’s van particulieren. Het maakt niet uit of er een keuring voor verkoop aanwezig is. Elke auto wordt in feite gekocht. Wilt u snel en gemakkelijk uw auto verkopen dan kunt u overwegen om een auto opkoper te contacteren.

Snelle verkoop

Er zijn meerdere manieren om snel van uw auto af te raken. Een auto opkoper, ook wel auto inkoper genoemd, is een snelle en doeltreffende manier. Wanneer u uw auto wilt verkopen aan een particulier dan verkoopt deze het makkelijkst wanneer deze in propere staat verkeerd. Zijn er schades of gebreken, of is er geen keuring voor verkoop aanwezig, dan verkoopt de auto erg lastig. Een auto opkoper doet daar niet moeilijk over en geeft u het bedrag terug wat de auto waard is. Lees verder

Auto kopen op Gas (LPG/LPi)

lpg-lpi-gas-autoAuto rijden is duur. Dit komt omdat de brandstof erg duur is. Rijden op benzine of rijden op diesel ontloopt elkaar niet veel. Rijden op gas (LPi) is daarentegen wel een stuk goedkoper.

Brandstofprijzen regio Gent

  • Liter Diesel bij de Texaco 1,13 Euro
  • Liter Benzine (95) bij de Texaco 1,29 Euro
  • Liter Gas (LPG) bij de Teaxco 0,36 Euro

Lees verder

EuroNCAP heeft een reeks auto’s getest

testdummy-euroncapElke keer als een autofabrikant een nieuw model auto op de markt brengt welke met grote oplage geproduceerd gaat worden en voor de Europese markt bestemd is, dan test de EuroNCAP de auto op veiligheid. Denk hierbij dus aan een veiligheidsproef voor gangbare automodellen zoals een Opel Corsa of een Renault Mégane.

De EuroNCAP onderwerpt de auto’s aan meerdere botsproeven en kijkt meet met geavanceerde apparatuur naar de veiligheid. De EuroNCAP gebruikt dummy’s (poppen) welke volgebouwd zitten met allerlei sensoren die de impact van de crash kunnen meten. Alle informatie wordt naar een computer gestuurd welke kan bepalen hoeveel schade er aan welk lichaamsdeel wordt toegebracht tijdens een nagebootste aanrijding. Lees verder

Zelf krassen verwijderen uit de autolak

Er rijden veel auto’s rond in België en de meeste hebben wel een kras of beschadiging hoe klein dan ook. Vaak wordt deze door een ander veroorzaakt. Denk aan winkelend publiek, kinderen, fietsers, voetgangers en opspattende steentjes. Ook een carwash kan oppervlakkige krasjes maken. Gelukkig is aan de meeste oppervlakkige beschadigingen nog wel iets te doen. Heb je roest, dan moet je daar wel iets aan doen.

In dit artikel leest ge hoe krassen snel te verwijderen zijn en wat daar voor nodig is. Lees verder

10 Kleine en zuinige benzine auto’s

De grootste besparing is te behalen met een kleine benzineauto. Sommige mensen vinden een kleine auto ook veel prettiger dan een grote. Met name in het stadsverkeer zijn kleine auto’s veel praktischer. Ze zijn wenbaar, hebben een kleine draaicirkel en passen makkelijker in de gemiddelde parkeerplek. Ook zijn de onderhoudskosten bij een kleine auto een stuk lager. Kleine autobanden zijn bijvoorbeeld goedkoper dan grote autobanden. Ook het gewicht van de auto speelt een grote rol in het verbruik wat vaak de kleine auto’s toch al snel een stuk zuiniger maakt. Lees verder

10 Middelgrote en zuinige benzine auto’s

Wie aan het kijken is voor een nieuwe middelgrote auto en zuiniger wilt gaan rijden is dit artikel erg geschikt. Tegenwoordig komen er steeds meer zuinige auto’s op de markt omdat de fabrikanten maar al te goed weten dat een laag brandstofverbruik een van de prioriteiten heeft. Waarom meer betalen als het ook minder kan. Uiteraard wilt de consument niet te veel inleveren op de prestaties waarbij de meeste fabrikanten de gulden middenweg hebben gevonden. Nieuwe technologieën en innovaties hebber er voor gezorgd dat kleinere motoren grotere prestaties kunnen neerzetten zonder dat het meer brandstof hoeft te kosten.

Hieronder hebben wij 10 middelgrote benzineauto’s gepresenteerd welke allemaal erg zuinig zijn. Lees verder

10 Grote en zuinige benzine auto’s

Als het om brandstof besparen gaat zal men al snel met een kleine benzine auto aankomen. Echter is een kleine benzine auto niet voor iedereen geschikt. Een kleine auto biedt namelijk in veel gevallen weinig ruimte aan uw familie en is ook minder comfortabel op lange afstanden vergeleken met de grote auto’s. Ook grote auto’s kunnen zuinig zijn en relatief weinig brandstof verbruiken. De autofabrikanten hebben de afgelopen jaren meer de focus gelegd op schonere en zuinigere motoren voor elke klasse. Daarnaast is het aantal pk’s de afgelopen flink toegenomen bij de kleinere motoren waardoor ze ook in de huidige grote modellen toe te passen zijn. Grote auto’s kunnen dus ook heel zuinig zijn als het om brandstofverbruik gaat. Lees verder