Auto verkopen Hasselt

Auto verkopen Hasselt

Een auto verkopen in Hasselt? Wij helpen je daarbij!

Meld je auto hieronder gratis en vrijblijvend aan en ontvang binnen een uur een bod!

Ontvang gratis en vrijblijvend een bod

9.2 op 10 ★★★★★ gebaseerd op 139 reviews

Je auto verkopen in Hasselt binnen één uur

Meld gratis je auto aan.

Je ontvangt binnen een uur een bod.

Als je het bod accepteert wordt de auto meestal dezelfde dag nog opgehaald bij u in Hasselt.

auto-verkopen-belgie-logo

Auto Verkopen België, voor het verkopen van uw auto in Hasselt

Auto Verkopen België is hét online auto verkoop platform van Hasselt en omstreken om snel en zonder gedoe een auto te verkopen. Bovendien kunt u bij ons tevens terecht voor de snelle verkoop van uw bestelwagen/camionette, oldtimer of camper (mobile home). Daarbij maakt het voor ons niet uit in welke staat deze verkeert. Ook schadewagens zijn meer dan welkom en kunnen dankzij onze unieke werkwijze rekenen op een goede prijs.

Auto verkopen voor de beste prijs in Hasselt

Er zijn tal van aanbieders om uw auto te verkopen in de regio Hasselt. Echter loopt de prijs die zij u bieden voor uw occasion sterk uiteen. Wij gaan voor u op zoek naar de beste koper, en laten kopers tegen elkaar op bieden. Zo bent u verzekerd van de allerbeste prijs wanneer u uw auto wilt verkopen in Hasselt.

 

Auto verkopen zonder gedoe

Wanneer u uw auto wilt verkopen wilt u dat zorgeloos kunnen doen. Wij regelen het papierwerk zoals de verkoopovereenkomst daarom kosteloos voor u. Zo zorgen wij ervoor dat u zorgeloos uw auto kunt verkopen.

 

Gratis opgehaald bij u in Hasselt

Heeft u uw auto verkocht? Dan wordt deze direct opgehaald bij u thuis. Wanneer u uw auto verkoopt hoeft u deze dus niet weg te brengen. Deze wordt netjes bij u opgehaald in Hasselt volgens afspraak.

 

Direct het geld op uw rekening

Heeft u uw auto verkocht? Dan wordt het geld direct bij u op de rekening gestort. U hoeft dus niet te wachten op uw geld.

Al meer dan 7253 auto’s verkocht. 86% van de aanmeldingen krijgt een aanvaard bod binnen de 24 uur.

9.2 op 10 ★★★★★ gebaseerd op 139 reviews
Auto online verkopen? Van Mini tot Bentley, ook een schadewagen, of auto met kapotte motor of defecte versnellingsbak gratis en vrijblijvend aanmelden.

Getuigenissen

auto verkopen antwerpen

Karen G. uit Antwerpen ★★★★★

Wagen van mijn overleden schoonvader snel kunnen verkopen! ...

auto verkopen turnhout

Jan S. uit Turnhout ★★★★★

Distributrieriem was gebroken. Nette prijs gekregen en correct afgehandeld. Zelfde dag nog allemaal geregeld. ...

bedrijfsbus verkopen

Bram uit Leuven ★★★★★

Goede prijs gekregen van mijn bedrijfsbus. Merci. ...

Benieuwd naar de auto waarde?

Auto verkopen met recente onderhoudsbeurt

Een auto verkopen met een recente onderhoudsbeurt gaat veel rapper. Een onderhoudsbeurt op je auto neemt de nieuwe koper directe zorg wat betreft de onderhoud uit handen. De nieuwe koper denkt dat de auto er weer even tegen aan kan en hoeft daarbij geen kosten op kort termijn te verwachten. Niet voor niets verkopen voor dealers hun occasie inclusief beurt. Wij adviseren dan ook om een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren alvorens u uw auto gaat verkopen.

Van kleine tot grote beurt

Een onderhoudsbeurt is in diverse gradaties te verkrijgen van eenvoudig tot zeer uitgebreid. De eenvoudige onderhoudsbeurt bevat nieuwe motorolie en een oliefilter, en een aantal controle aspecten. Daarnaast worden vloeistoffen weer tot het maximum peil aangevuld. Bij een grote onderhoudsbeurt worden er vaak meer zaken vervangen zoals bougies, bougiekabels, het luchtfilter, de remvloeistof en worden diverse onderdelen gereinigd en opnieuw gesmeerd zodat de auto er weer een tijdje tegen aan kan.

Zelf een auto verkopen? Onderhoud is dan belangrijk

Onderhoud is altijd belangrijk, en bij een auto verkopen zal de koper ook vragen naar het onderhoud. Een auto is een machine welke onderhoud behoeft. Onderhoud verhoogt daarbij de betrouwbaarheid. Dit is niet alleen voor jezelf maar ook voor de persoon na jou. Je wilt immers niet dat de nieuwe eigenaar van de auto bij jou verhaal komt halen als er iets niet in orde is met de auto.

Zelf geld uitsparen

Uiteraard kun je, indien je handig bent, zelf bepaalde zaken vervangen zoals olie verversen of een luchtfilter vervangen. Echter is het voor de consument veel geloofwaardiger wanneer je onderhoud hebt laten plegen bij een garagist. Laat daarom de onderhoudsbeurt door een erkend bedrijf uitvoeren. Dit zorgt voor meerwaarde wanneer je de auto gaat verkopen.

 

Zelf vloeistoffen op peil houden

Het vloeistof niveau van diverse zaken kan dalen bij het gebruiken van de auto. Dit is normaal. Vooral bij de auto verkoop is het verstandig om er voor te zorgen dat deze niveau’s helemaal op peil zijn. Mocht een potentiële koper dit gaan controleren dan is het in orde.

Welke vloeistof niveau’s kun je zelf aanvullen:

  • Ruitenwisservloeistof
  • Motorolie
  • Koelvloeistof
  • Remvloeistof

 

Gaat u via ons de auto verkopen, dan hoeft u uiteraard geen onderhoud uit te voeren.

Iedere auto moet jaarlijks gekeurd worden m.u.v. nieuwe wagens. De keuring is er om te zorgen dat alle auto’s die op de openbare weg rijden in goede conditie verkeren. Hierdoor wordt het wegverkeer een stuk veiliger en is het tevens minder belastend voor het milieu. Zo wordt bijvoorbeeld een kapotte katalysator bij de keuring opgemerkt. De katalysator filtert de schadelijke uitlaatgassen.

Gaat u via ons de auto verkopen, dan is een keuring voor verkoop niet nodig!

De auto is een stuk techniek en techniek kan defect raken (dus ook wanneer hij net verkocht is aan de nieuwe eigenaar). Een auto keuring kan uitwijzen dat er een defect onderdeel aan de auto zit welke vervolgens afgekeurd wordt en vervangen dient te worden. Dit brengt kosten met zich mee. Een auto met een nieuwe keuring geeft de nieuwe koper het vertrouwen dat de auto niet binnen het jaar direct kosten met zich meebrengt. Een veilig gevoel dus. Bovendien is een keuring voor verkoop verplicht wanneer je de auto aan een particulier verkoopt.

 

Auto laten keuren voordat je hem verkoopt

Als je weet dat de auto binnenkort gekeurd moet worden en je bent van plan deze te verkopen, tweedehands aan een particulier, dan is een nieuwe keuring op de auto een goed idee. Je hoeft niet te wachten totdat de keuringsdatum bereikt is. Eerder keuren is toegestaan.

 

Auto verkopen aan een particulier? De keuring is dan verplicht

Auto verkopen aan een particulier? Dan kun je ervoor kiezen om de auto ook te laten keuren voor verkoop. De nieuwe eigenaar weet dan precies in welke staat het voertuig verkeert. Voordat de nieuwe eigenaar het voertuig kan inschrijven moet deze verplicht gekeurd worden. Veel verkopers kiezen er dan ook voor om een keuring voor verkoop uit te voeren, alvorens ze deze te koop aanbieden.

Conclusie: Een auto verkopen met een nieuwe keuring/keuring voor verkoop gaat een stuk makkelijker. Verkoop je aan een particulier dan is een keuring voor verkoop verplicht.

Onderhoudsgeschiedis van de auto

herstellingsfactuur autoBewaar altijd alle tickets en bonnetjes welke te maken hebben met het onderhoud van de auto. Dit is niet alleen voor jezelf wat betreft de garantie, maar ook om aan te tonen dat de auto haar onderhoud en reparaties heeft ondergaan. Dit kan zeker meerwaarde hebben bij het verkopen van de auto. De nieuwe koper weet dan dat er bepaalde onderdelen zijn vernieuwd en hoeft deze reparatie niet nogmaals op kort termijn te verwachten.

Stel, je leest in een zoekertje terug: ‘remblokken en remschijven onlangs vervangen’, geeft dit je dan niet het gevoel en het idee dat je voorlopig niet meer naar de remmen om hoeft te kijken? Een auto verkopen waar recentelijk onderhoud aan is gepleegd verkoopt hierdoor vaak een stuk makkelijker. Vertel ook daarom altijd in het zoekertje welk onderhoud er recentelijk is gepleegd. Mensen gaan er niet van uit dat er zaken zijn uitgevoerd als het ook niet vermeld wordt.

Wat veel kopers ook vaak willen weten is wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is.

Welke autopapieren zijn nodig bij de verkoop van je auto

Als je in België een auto verkopen wilt dan zijn de volgende papieren vereist:

  • Het kentekenbewijs (CIM) welke uit 2 delen bestaat. Hiervan laat je normaal een deel thuis. Het andere deel ligt meestal in de auto.
  • De CAR PASS welke een officieel document is en welke de kilometerstand aantoont.
  • Het inschrijvingsbewijs welke bij de keuring voor verkoop wordt geleverd. (max. 2 maanden geldig)
  • Een keuringsbewijs en het gelijkvormingheidsattest

(Indien je de auto wilt exporteren naar bijvoorbeeld Nederland, Duitsland of Frankrijk, of de auto via ons verkoopt (auto verkopen voor export), dan hoeft deze niet gekeurd te worden of gekeurd te zijn). Een carpass is ook niet nodig.

Auto verkopen? Dan eerst even poetsen

Sneller je auto verkopen en daarbij een goede prijs krijgen? Dan zal je hem toonbaar moeten maken. Als mensen komen kijken naar de auto en hij ziet er proper uit, dan verkoopt hij een stuk makkelijker. Dit is in een aantal eenvoudige stappen te doen welke wij hieronder benoemen.

auto poetsen

Stap 1 – “Auto wassen”

Was de auto en neem daar de tijd voor. Een carwash gaat sneller en wast vaak een stuk grondiger. We bedoelen wel een kwaliteit carwash waarbij de auto op een zogeheten rails/band door de wasstraat heengetrokken wordt. Uiteraard is het wassen met de hand de meest veilige methode en laat het zelden krassen achter. De auto laten glimmen kan door de duurste carwash behandeling te kiezen of door de auto zelf te wassen met een wax shampoo. Deze is te verkrijgen in een autospeciaalzaak. Indien je dit goedkoper wil oplossen dan kun je ook haar-conditioner (haarproduct) door het water heen doen. Als de haar-conditioner lanoline bevat dan geeft dit geeft ook extra glans op de autolak. Bovendien is het helemaal veilig te gebruiken.

Stap 2– “Binnenkant stofzuigen”

Reinig de auto aan de binnenkant grondig. Begin met het verwijderen van alle persoonlijke bezittingen. Verwijder daarna de vloerkleden en ga met de stofzuiger aan de slag. Vergeet niet de portier vakken, de hoedenplank en de kofferruimte onder handen te nemen. Meestal kost deze klus niet meer dan 20 minuten.

Stap 3 – “Ruiten schoonmaken”

Reinig de ruiten aan de binnenkant met een daarvoor bestemd schoonmaakmiddel zoals bijvoorbeeld glassex. Schone ruiten glimmen meer waardoor de auto nieuwe lijkt.

Stap 4 – “Interieur reinigen”

Reinig het interieur zoals het dashboard en de portier bekleding met een interieurreiniger. Dit laat een aangename geur achter in de auto. Gebruik hiervoor een microvezeldoekje.

banden zwartStap 5 – “Banden zwart maken”

Gaat de auto verkopen sneller wanneer je de banden zwart maakt? Ja zeker! De autobanden zijn kunnen de auto er oud of nieuw uit laten zien. Diepe zwarte banden tonen als nieuw en grijze banden tonen oud welke ook de wagen er ouder uit laten zien. Gebruik een middel genaamd bandenzwart om de banden weer hun diepe zwarte kleur terug te geven. Dit geeft de auto een veel betere uitstraling en verkoopt daarom makkelijker. Er is een spray te verkrijgen welke direct op de band gespoten kan worden. Ook is er een potje te verkrijgen waarvan je de inhoud op de band smeert. Beide geven ze een zeer mooi resultaat dat weken blijft zitten.

Stap 6 – “Showroom shine”

Een auto verkopen gaat super makkelijk wanneer deze flink blinkt. Indien je de auto echt als nieuw wilt laten glanzen dan raden wij aan om een speedwax aan te brengen met een microvezeldoek. Met de Ultimate Speedwax van Meguiars kun je binnen 15 minuten de hele auto voorzien van een waslaag welke zeer eenvoudig is aan te brengen. De wagen zal enorm gaan glanzen en direct een positieve indruk achterlaten bij de kijkers voor de auto. De eerste indruk is vaak de belangrijkste.

bladeren onder de motorkapStap 7 – “Schoonmaken onder de motorkap”

Dit is een belangrijk punt omdat de meeste autokopers een kijkje nemen onder de motorkap om te zien om er geen olielekkage of andere rare dingen te zien zijn.

Verwijder daarom om te beginnen alle boombladeren. Deze kunnen verstoppingen veroorzaken in het (lucht) ventilatie kanaal waarbij tevens bladresten in de auto terecht kunnen komen. Boombladeren wekken een verwaarloosde indruk. Bij een onderhoudsbeurt worden deze namelijk ook normaal gesproken verwijderd. Dit is gemakkelijk met de hand te verwijderen en kleine resten kun je eventueel met de stofzuiger verwijderen. Indien je het goed wilt aanpakken dan kunt je ook over de kunststof delen een natte lap halen. Dit verwijderd vuil en stof en daardoor zien de kunststof delen er ook weer nieuwer uit. Een auto verkopen die er als nieuw uitziet gaat veel gemakkelijker.

U hoeft uiteraard niet de auto te poetsen of proper te maken wanneer u via ons verkoopt.

Beschadigingen wegpoetsen

Elke auto heeft wel gebruikerssporen. Deze zijn vaak eenvoudig te camoufleren. Krassen en schaafplekken kunnen vaak met een scratch remover worden verminderd. Zorg altijd voor een schone droge doek waarbij je in cirkelende bewegingen de scratch remover over de beschadiging heen aanbrengt en uitpoetst. Een auto verkopen gaat makkelijker wanneer er minder beschadigingen op zitten.

Lak beschadigingen weghalen

Indien er lak mist of er een klein roest puntje aanwezig is dan kan dit worden bijgewerkt met een zogeheten lakstift. Dit is een klein verf potje met een kwastje daarin. Bij roest is het wel belangrijk dat er zo veel mogelijk roest verwijderd wordt alvorens de lak aan te brengen. De dealer verkoopt deze lakpotjes, maar ze zijn ook te verkrijgen bij een autospeciaalzaak.

Autolak kan worden bijgewerkt met een klein (afwas/schuur) sponsje of een tandenstoker. Hiermee wordt voorkomen dat er een bolletje aan lak aangebracht wordt.

In onze handleiding lees je precies terug hoe je krassen kunt verwijderen uit de autolak.

Bij een auto verkopen via onze site hoeft u uiteraard geen krasje weg te werken. Onze kopers kunnen dit prima zelf.

Fotograferen van de auto

foto van auto makenFotograferen is een vak welke gebonden is aan een aantal basisregels. Zo moet je nooit tegen het licht in fotograferen anders komt uw auto heel donker op de foto te staan. Zorg dat de auto op een vrije plek staat waarbij de omgeving rustig is en niet de aandacht onttrekt van de auto. Een natuurgebied of aan water zijn vaak neutrale gebieden.

Probeer de auto vanuit alle hoeken te fotograferen waarbij het (zon)licht altijd achter je bevindt. Zorg dat de auto helemaal leeg is aan de binnenkant. Zie stap 2 bij wassen en poetsen. Let op: Absoluut geen persoonlijke bezittingen op de foto zetten. Zorg dat de voorwielen rechtuit staan. Zet de stoelen in een normale positie bij de fotografie aan de binnenkant. Zet de voorstoelen naar voren indien er een foto van de achterbank wordt gemaakt. Dit wekt de indruk dat de wagen ruimer is.

Verschillende manieren van auto verkopen

te koop briefkeDe auto kun je op allerlei manieren verkopen, zowel offline als online. Bij offline kunt u denken aan bijvoorbeeld een kennis, een garagist bij je in de omgeving of een ‘te koop bordje’ achter de ruit, wanneer deze op eigen grond staat. Bij online kun je denken aan een zoekertje op bijvoorbeeld 2dehands.be of een vergelijkbare Belgische website waar zoekertjes geplaatst kunnen worden. Daarnaast kun je ook de auto aanmelden bij een auto-inkoper of auto-veiling. Elke manier heeft haar voor- en nadelen. Aanmelden bij ons kan dus een prima optie zijn. Het is gratis en vrijblijvend, en u kunt iedere auto verkopen ongeacht de technische conditie of uiterlijke staat. U ontvangt direct geld en de wagen wordt gratis opgehaald. Geen gedoe dus.

 

Briefje achter de ruit

Een briefje achter de ruiten plakken is in België niet toegestaan wanneer de auto op de openbare weg staat of rijdt. De plekken waar dit wel mag is op eigen terrein. De kans dat je dan een voorbijganger treft die interesse heeft is zeer klein.

 

Auto verkopen aan garagist in de buurt

Veel garagisten kopen auto’s in maar geven niet allemaal even veel voor de auto terug. Als je dezelfde auto toont aan een andere garagist, dan kan deze je een heel ander prijsvoorstel doen. Soms scheelt dat wel meer dan 1000 euro. Rondvragen kan dus geld opleveren.

 

Wagen verkopen via een zoekertje

Het voordeel van een zoekertje is dat je nergens heen hoeft. De koper komt naar jou toe. Echter zal de koper zijn of haar best doen om de wagen voor de uiterste prijs te krijgen. Onderhandelen is heel normaal, wat gepaard gaat met afkraken van je wagen. Daarnaast is een particuliere verkoop niet risico vrij. Je kunt met vervelende handelaren te maken krijgen welke vinden dat je hen voor niets hebt laten komen omdat de auto in een minder goede staat zou verkeren dan was vermeldt. Dit zijn onderhandeltrucks. Ook kan de particuliere koper laten terug komen bij je aan de deur wanneer er een technisch probleem opduikt waarvan de koper vind dat dit een verborgen gebrek was.

 

Verkopen aan auto inkoper

De auto inkoper komt naar je toe en doet je een voorstel. Je kunt de auto direct verkopen. Vaak liggen de prijzen een stuk lager omdat deze auto inkoper alleen opereert. Hetzelfde geldt voor de garagist bij je in de buurt. Als je meerdere bedrijven vraagt wat zij voor je wagen willen geven dan verschilt elk antwoord.