Weet ge wat de dashboardlampjes betekenen?

Uit onderzoek is gebleken dat 60% van de Belgen niet weet wat het lampje betekend als deze gaat oplichten in het dashboard. 25 procent rijdt zelfs gewoon door als er een lichtje brandt. Een groot deel wilt niet naar de garagist omdat ge denkt dat dit geld gaat kosten en rijdt daarom door.

De lichtjes zijn er niet voor niets en doorrijden kan soms voor gevaarlijke situaties zorgen waarbij uw remmen bijvoorbeeld niet meer werken. De kleur van het lichtje geeft vaak aan hoe ernstig de situatie is. Orange betekend: let op, er is iets aan de hand, ga z.s.m. naar een garagist. Rood betekend: niet meer verder rijden, schakel hulp in.
Het oranje lichtje duidt vaak op een vloeistof die bijna op is of dat de auto aan service toe is. Maak daarom zo vlug mogelijk een afspraak met de garagist om het benodigde uit te laten voeren. Indien er een rood lichtje gaat branden dan heeft u vermoedelijk pechhulp nodig. Bel daarom met uw garagist om met hem te bespreken wat het probleem is.


banner
banner
Hieronder treft ge de symbolen en de betekenissen. Kent ge ze allemaal? Niet alle auto’s hebben de zelfde symbolen. Sommige auto’s kennen meer symbolen dan andere auto’s.

Updated: 9 mei 2019 — 18:20

2 Comments

Add a Comment
  1. zo veel lampjes heb ik nog nooit bij elkaar gezien 🙂

  2. Bedankt voor dit overzicht van dashboardlampjes. Nooit geweten dat er zelfs voor de trekhaak een lampje bestaat. Bij wat voor problemen gaat dit lampje branden? Dit wil ik graag weten, omdat ik zelf ook een trekhaak heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *