Uit onderzoek is gebleken dat 60% van de Belgen niet weet wat de dashboardlampjes betekend als deze gaat oplichten in het dashboard. 25 procent rijdt zelfs gewoon door als er een lichtje brandt. Een groot deel wilt niet naar de garagist omdat ge denkt dat dit geld gaat kosten en rijdt daarom door.

De lichtjes zijn er niet voor niets en doorrijden kan soms voor gevaarlijke situaties zorgen waarbij uw remmen bijvoorbeeld niet meer werken. De kleur van het lichtje geeft vaak aan hoe ernstig de situatie is. Orange betekend: let op, er is iets aan de hand, ga z.s.m. naar een garagist. Rood betekend: niet meer verder rijden, schakel hulp in.
Het oranje lichtje duidt vaak op een vloeistof die bijna op is of dat de auto aan service toe is. Maak daarom zo vlug mogelijk een afspraak met de garagist om het benodigde uit te laten voeren. Indien er een rood lichtje gaat branden dan heeft u vermoedelijk pechhulp nodig. Bel daarom met uw garagist om met hem te bespreken wat het probleem is.

Gratis bod ontvangen op uw auto?

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Wat betekenen de dashboardlampjes?

Hieronder treft ge de symbolen en de betekenissen. Kent ge ze allemaal? Niet alle auto’s hebben de zelfde symbolen. Sommige auto’s kennen meer symbolen dan andere auto’s.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]