Auto verkopen zonder keuring

Een auto verkopen zonder keuring? Kan dat, en hoe doe je dat het beste?

Een auto verkopen zonder keuring is zeker mogelijk maar je moet wel weten hoe je dat het beste kunt doen. Via een zoekertje gaat dat veel tijd kosten, en levert het bovendien vaak niet het gewenste bedrag op.

 

Particulieren kopen geen auto zonder keuring

Je kunt eenvoudig een zoekertje plaatsen op een 2de hands site. Dat is de manier om veel particulieren te bereiken. Particulieren zitten echter niet te wachten op een auto zonder keuring want dan moeten ze zelf de auto laten keuren voordat ze hem in kunnen schrijven bij de DIV. Laten keuren betekent vaak onverwachte kosten. Een particulier wil vooraf weten wat de mogelijke kosten zijn, en wijkt liever uit naar een auto met keuring.

 

Wie reageert er op een zoekertje

Particulieren reageren in 9 van de 10 keren niet op een zoekertje waarin vermeld staat dat de auto zonder keuring wordt aangeboden. Handelaren daarentegen wel. De prijs die ze bieden is vaak echter vrij laag waarbij ze alle risico’s incalculeren. In praktijk raak je moeilijk van de auto af en krijg je er een slechte prijs voor terug.

 

Hoe het beste je auto verkopen zonder keuring

Een auto verkopen zonder keuring kun je het beste doen op een autoveiling. Bij de autoveiling zijn er autobedrijven aangesloten die juist op zoek zijn naar auto’s zonder keuring of afgekeurde auto’s. Vaak zijn het de garagisten die dan reageren. Via de veiling laat je al deze bedrijven op jouw auto bieden en kun je hem moeiteloos verkopen aan de hoogste bieder. De autoveiling van Besteautobod.be is als voorbeeld gratis. Je kunt hier dus gratis je auto aanmelden. Ze komen de auto bij je thuis ophalen wat ideaal is bij een afgekeurde of niet gekeurde auto waar je meestal niet meer mee kunt of mag rijden.

Auto verkopen zonder keuring?