Auto verkopen met motorschade

Een auto verkopen met motorschade is geen probleem wanneer je weet hoe je dat het beste kunt aanpakken. Wij vertellen je wat je beter niet kunt doen, en wat je beter wel kunt doen. Snel verkopen aan een goede prijs is namelijk geen probleem! Lees snel verder…

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

9.2 op 10 ★★★★★ gebaseerd op 139 reviews

Reden van verkoop

Je hebt een auto die motorschade heeft en die wil je verkopen. We hoeven niet te vragen waarom je dit wilt want de meeste mensen kunnen of willen de herstellingskosten niet betalen. Het bedrag loopt namelijk in de duizenden euro’s. Motorschade is enorm kostbaar. Je auto met motorschade verkopen en daarvoor een andere auto in de plaats kopen is voor de meeste mensen financieel aantrekkelijker. Sommige mensen laten liever het complete motorblok vervangen door een ruilmotor, maar ook deze kosten zijn aanzienlijk. Gemiddeld kost een ruilmotor 2500,- euro. Dit bedrag is voor veel mensen ook niet haalbaar of aantrekkelijk en daarom verkopen zij de auto.

 

2de hands site een zoekertje aanmaken

Je kunt op een 2de hands site een zoekertje aanmaken om zodoende de auto met motorschade te verkopen, maar de kans gaat erg klein zijn om een geschikte koper te vinden. Op een 2de hands site zijn vooral particulieren de kopers en er zit geen enkele particulier te wachten op een kapotte auto. Je komt wel een paar handelaren tegen die op zoek zijn naar snelle handel en je absolute bodemprijzen bieden. Je moet dan denken aan 30% van de huidige waarde waarbij de auto in goede conditie verkeerd. Stel je auto zou 10.000 euro waard zijn wanneer de motor in orde is, dan bieden de handelaren richting de 3.000 euro.

 

Hoe het beste je auto verkopen met motorschade

Om snel van je auto af te geraken welke motorschade heeft, moet je in contact komen met kopers die precies op zoek zijn naar dergelijke voertuigen. Je komt dus al snel uit bij garagisten die gespecialiseerd zijn in motorschade. Via een autoveiling kom je daar snel en gemakkelijk mee in contact. Deze bedrijven zijn namelijk allemaal aangesloten bij de autoveiling. 

 

Hoe werkt een autoveiling

Je meld je wagen aan bij de autoveiling. Hierdoor komt hij in de veiling te staan waar alle aangesloten bedrijven een kijkje kunnen nemen en hun hoogste bod kunnen uitbrengen. Andere bedrijven zien het hoogste bod dat er geboden is en kunnen zelf een nog hoger bod uitbrengen. Wanneer de veiling sluit dan wordt het hoogste bod naar je toe gestuurd. Het bod kun je accepteren of weigeren. Bij weigeren krijgt het autobedrijf met het hoogste bod te horen dat het bod niet hoog genoeg was. Bij accepteren heb je een deal en komt de koper de wagen gratis bij je ophalen. Bij het ophalen wordt direct het bod uitgekeerd waarmee je akkoord bent gegaan.

 

Kosten van de veiling

Bij ons is de gehele veiling gratis en vrijblijvend. Er zijn dus geen kosten. Zo kun je veilig en vrijblijvend binnen 1 dag te weten komen hoeveel de auto met motorschade waard is, en waarvoor je hem ook direct kunt verkopen. Meld ook jou wagen gratis en vrijblijvend aan!