Een auto opkoper is iemand die uw auto opkoopt. Dat wil zeggen is dat deze persoon auto’s inkoopt. De meeste auto opkopers kopen auto’s van particulieren. Het maakt niet uit of er een keuring voor verkoop aanwezig is. Elke auto wordt in feite gekocht. Wilt u snel en gemakkelijk uw auto verkopen dan kunt u overwegen om een auto opkoper te contacteren.

Snelle verkoop

Er zijn meerdere manieren om snel van uw auto af te raken. Een auto opkoper, ook wel auto inkoper genoemd, is een snelle en doeltreffende manier. Wanneer u uw auto wilt verkopen aan een particulier dan verkoopt deze het makkelijkst wanneer deze in propere staat verkeerd. Zijn er schades of gebreken, of is er geen keuring voor verkoop aanwezig, dan verkoopt de auto erg lastig. Een auto opkoper doet daar niet moeilijk over en geeft u het bedrag terug wat de auto waard is.

Andere manieren

2dehands-auto-verkopenNaast een auto opkoper te benaderen kunt u ook op zoek gaan naar een autoveiling. Een autoveiling is ook een zeer doeltreffende manier om de auto snel te verkopen. Ook hier maakt het niet uit of de auto schade heeft, technische gebreken heeft of geen keuring voor verkoop heeft. U ontvangt een bod en daar kunt u ja of nee tegen zeggen. De meeste online autoveilingen zijn kosteloos. Dat betekent dat het bod dat u ontvangt niets kost net zo min als de verkoop zelf.

 

Toch zelf de auto verkopen

In bijna alle gevallen kost een bod of prijsvoorstel van auto opkopers of autoveiling niets. Veel auto opkopers willen toch even de auto in het echt zien in tegenstelling tot de autoveilingen. De opbrengst is in praktijk hetzelfde.

Uiteraard kunt u een zoekertje plaatsen op een of meerdere advertentie sites om te zien hoeveel aandacht uw auto krijgt. Vermeld daar duidelijk wat de eventuele problemen zijn zoals schades en gebreken. Hierdoor verspilt u geen moeite of tijd. Wanneer u gecontacteerd wordt dan weet u dat u met een geïnteresseerde te maken heeft. Bij een advertentiesite krijgt u vaak wel minder voor de auto terug maar zolang het zoekertje kosteloos is dan kost het u ook niets.

Auto aan opkoper verkopen?

Ontvang gratis een vrijblijvend bod