Als ge de auto gaat verkopen dan verkoopt deze een heel stuk makkelijker als hij er proper uitziet en blinkt. Mensen hebben het gevoel dat ze een nieuwere auto kopen waardoor het auto verkopen makkelijker gaat.

De kans om een betere prijs te krijgen wordt groter en de kans dat mensen gaan afbieden wordt kleiner. Een absolute aanrader dus.

Lees dit artikel als u in korte tijd de auto kunt laten opblinken. Verkoop de auto makkelijker en voor meer geld.

Hoe de auto laten opblinken?

auto poetsen met de handBenodigdheden: een goede spons, een emmer water met autoshampoo, een zeem en proper water

Handleiding: Spoel de auto met proper water af om zand af te spoelen. Voordat ge met de spons aan de gang gaat zijn de zandkorrels reeds afgespoeld waarmee voorkomen wordt dat de zandkorrels krassen kunnen maken in de autolak.

Poets de auto van boven naar beneden en spoel deze vervolgens af met proper water. Gebruik een zeem om de auto weer te drogen. Hiermee wordt voorkomen dat opgedroogde waterdruppels voor kleine vlekjes kan zorgen. Ook de ruiten kunnen worden afgenomen met een zeem waardoor ze mooi helder en streeploos opdrogen.

Een carwash is ook een optie welke veel tijd kan besparen. Het voordeel van een carwash is dat de auto erg proper wordt en dat het geen energie kost. Het nadeel is dat de carwash duurder is dan met de hand de auto poetsen. Ook biedt de carwash duurdere programma’s aan waarbij de auto voorzien wordt van een klein waslaagje. Hierdoor zal de auto nog beter opblinken.

Gratis bod ontvangen op uw auto?

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Auto snel laten blinken

auto blinkenEen auto snel laten blinken kan door hem te waxen. Vroeger waren er een hoop wax middelen welke veel energie en tijd in beslag namen. Nu is er een wax middel verkrijgbaar welke veel tijd en energie kan besparen, dit heet SpeedWax. SpeedWax is een middel welke veel vloeibaarder is en erg makkelijk is aan te brengen. SpeedWax is bijna net zo dun als water en kan direct op de auto worden gespoten. Met een microvezeldoekje kan het direct worden in- en uit worden gewreven. Een hoogwaardig middel is de SpeedWax van het merk Meguiars. Binnen 15 minuten kunt u de gehele auto voorzien van een waxlaag waardoor de auto enorm gaat blinken en de uitstraling krijgt van een nieuwe wagen. Veel autoverkopers passen deze methode tegenwoordig toe.

Wax biedt het voordeel dat vuil zich veel moeilijker hecht aan de autolak en waterdruppels snel afglijden.

SpeedWax van Meguiars is te koop bij een autospeciaalzaak en kost ongeveer 15 euro per flacon. De flacon is goed voor zo’n 7 behandelingen.

Interieur proper maken

auto stofzuigenBegin met de auto helemaal leeg te halen. Verwijder ook alle persoonlijke bezittingen en rommel uit de auto. Ook de vloerkleden moeten uit de auto worden verwijderd en worden schoongeklopt om het vuil en zand te verwijderen. Stofzuig vervolgens de vloerkleden buiten de auto en de auto aan de binnenkant. Leg de vloerkleden dan terug in de auto.

Gebruik een microvezeldoekje om het interieur te poetsen. Daarvoor kan een interieurreiniger gebruikt worden (doekje licht vochtig maken) maar ook een speciale auto interieurreiniger. Deze biedt het voordeel dat er een antistatisch laagje wordt aangebracht waardoor deze minder snel stof aantrekt.

Vergeet niet om deruiten aan de binnenkant schoon te maken. Hierdoor worden ze helderder waardoor de auto nieuwer lijkt. Een groot deel van de auto is van glas dus dit komt zeker ten goede aan de uitstraling van de auto.

Banden mooi zwart maken

zwart maken bandenDe autobanden verkleuren vaak naar donkergrijs waardoor ze de uitstraling missen van nieuwe banden. Door een middel te gebruiken welke ook wel bekend is als ‘bandenzwart’ kunnen de autobanden weer hun diepe zwarte kleur terug krijgen waardoor ze als nieuw lijken. Hierdoor lijkt de auto een heel stuk nieuwe en trekt hij meer de aandacht. Bij het verkopen van een auto is dit een absolute aanrader! Bandenzwart is niet duur en verhoogd de waarde van de auto.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]