Veel mensen trekken er op uit met de auto tijdens de vakanties. Binnenkort begint de herfstvakantie (27 okt. t/m 2 nov 2014) en de kerstvakantie (22 dec. t/m 4 jan 2014) nadert ook snel.

Pech bijstand

Als ge er op uit trekt met de auto dan is het belangrijk dat de auto in een goede technische staat verkeerd en dat ge ook aan pechhulp en een reisverzekering heeft gedacht.

Op de website van VAB.BE kunt u inzicht krijgen in de mogelijke pech bijstand pakketten welke hulp bieden bij pechsituaties. Een Benelux pakket begint bijvoorbeeld al vanaf 116 euro per jaar. U kunt dan dag en nacht gebruik maken van de pechbijstand in België, Nederland en Luxemburg en begint al vanaf de voordeur. Mocht u onverhoopt pech onderweg krijgen dan zullen de wegenwachters u in veel gevallen weer op weg helpen. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan wordt de auto afgesleept waarbij de kosten onder het pakket vallen. Het pakket kan worden uitgebreid met een vervangwagen. De kosten hiervoor zijn 53 euro. Indien uw eigen auto het begeeft dan kunt u alsnog uw vakantie voortzetten.

Een onderhoudsbeurt geen gek idee

Een onderhoudsbeurt voor uw auto kan echter nooit kwaad. Laat de auto vooral bij lange ritten vooraf controleren. Hierdoor kunt u de betrouwbaarheid verhogen en neemt de kans op pech af.

Gratis bod ontvangen op uw auto?

Ontvang gratis een vrijblijvend bod


De bandenspanning controleren is altijd verstandig. Gaat u de auto zwaarder beladen dan moet de bandenspanning worden verhoogd. De juiste bandendruk vind u terug in de portieropening aan de bestuurderskant of in het onderhoudsboekje. De juiste bandenspanning is belangrijk omdat de rijeigenschappen van de autoband alleen op deze manier het best tot hun recht komen. Daarnaast is de juiste bandenspanning ook belangrijk om slijtage aan de banden en het brandstofverbruik te minimaliseren.

Laat de airco checken

airco checkDe airco is er niet alleen om u te voorzien van een frisse koele lucht maar de airco helpt ook om beslagen ramen te ontwasemen. Vooral bij herfstachtig weer zit er meer vocht in de lucht, in uw buitenkledij en in de auto. Ramen beslaan daardoor sneller. De airco onttrekt het vocht uit de lucht en voert deze af. Hierdoor blijven de autoruiten mooi helder. Het is dus belangrijk dat de airco optimaal werkt om meer comfort en veiligheid te bieden.

Ruikt de airco onaangenaam (muf) dan is er een filter aan vervanging toe. Laat dit door de garagist vervangen omdat deze onaangename lucht ook schadelijk is voor de gezondheid. Wat u ruikt zijn namelijk schimmels en bacteriën. Deze kunnen zorgen voor griepachtige symptomen zoals bijvoorbeeld keelpijn. Vaak wordt de airco aan een airco-onderhoudsbeurt onderworpen waarbij het koudemiddel weer aangevuld wordt. Ook al is het aircosysteem een gesloten systeem, kan er toch heel langzaam wat van dit koudemiddel ontsnappen waardoor de airco uiteindelijk minder goed haar werk gaat doen. Gemiddeld wordt de airco om de 2 à 3 jaar bijgevuld en om de 3 jaar onderworpen aan een onderhoudsbeurt waarbij de filters worden vervangen.

Aircotip: Gebruik regelmatig de airco zodat de rubbers in de aircopomp soepel blijven waardoor het aircosysteem langer vol blijft en de pomp niet stuk loopt. Zet de airco +/- 10 minuten voordat u op de bestemming aan komt uit. Hierdoor krijgt het filter de tijd om op te drogen en wordt de aangroei van bacteriën en schimmels hiermee geminimaliseerd.

Al aan winterbanden gedacht?

Heeft u ook al gedacht aan winterbanden? In november kan de temperatuur namelijk dalen onder de 7 graden Celcius wat er toe leidt dat het rubber van de zomerbanden harder wordt en haar grip verliest met het wegdek. Mocht er onverhoopt sneeuw vallen of bevriezing aan het wegdek ontstaan dan bieden winterbanden meer grip en meer veiligheid voor u en andere verkeersdeelnemers.

Is uw voertuig helemaal in orde dan kunt u met een vertrouwd gevoel uw reis beginnen. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]