Wanneer kun je het beste een cabriolet verkopen? Is dat in de herfst, lente, zomer, winter, of maakt het allemaal niet uit? Vaak wordt er gekeken naar vraag en aanbod. Een cabriolet verkopen kun je beste beste doen op het moment wanneer er vraag naar is. Aangezien een cabriolet (convertable) echt een wagen is welke met mooi weer extra in trek is, is vanaf de lente tot aan de herfst een goed periode om te verkopen. Alleen in de wintertijd verkopen cabriolets slecht en zal de prijs die men ervoor geeft een stuk lager zijn.

 

Hieronder zie je het aantal cabrio verkopen door het hele jaar heen.

grafiek cabrio verkopen

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Cabrio verkopen

Je weet nu wanneer je het beste een cabrio kunt verkopen. Verkopen kan op 5 verschillende manieren.

  1. Plaatsen op een 2de hands site
  2. Aanmelden bij een autoveiling
  3. Inruilen tegen een andere auto
  4. Langs een willekeurig autobedrijf gaan
  5. Te koop bordje achter de ruit plaatsen

Waarschijnlijk kun je nog wel meer manieren bedenken, maar de bovenstaande komen in ieder geval in de top 5 voor. Ook staan ze in de juiste volgorde wat betekent dat de meeste hun cabriolette op een 2de hands site plaatsen. Veel reactie krijgt men zeker maar vaak niet van de gewenste personen.

Op 2de hands sites waar zoekertjes geplaatst worden zijn niet alleen particulieren actief maar ook veel handelaren, en juist die zullen je gaan lastig vallen met onzin biedingen.

 

De autoveiling

cabrio veilen

De autoveiling is de meest effectieve manier om je cabriolet te verkopen of een snelle en gemakkelijke manier aan een goede prijs. Je bereikt namelijk in een klap een hele hoop autobedrijven, en aan de hoogste bieder kun je de auto verkopen. Het bod is vrijblijvend, net als het aanmelden of de verkoop zelf. Je loopt dus geen risico en hebt binnen een dag het antwoord hoeveel je cabrio waard is.

 

Inruilen op een andere wagen

Inruilen tegen een andere wagen wordt ook veel gedaan. Jammer genoeg krijg je op die manier niet de beste prijs, maar het levert je wel een boel gemak op. Je kunt in feite overstappen in de nieuwe wagen en er direct mee naar huis rijden. Geen moment zonder auto dus.

 

Lang een autobedrijf gaan

Het gebeurt nog regelmatig dat mensen naar hun vaste garage gaan om te vragen of zij de auto willen overkopen. Vaak zit deze niet te wachten op de auto en wilt hem alleen overkopen voor een lage prijs. Vind je dat geen probleem, dan is er een deal.

 

Te koop bordje plaatsen

cabrio te koop zettenEr zijn mensen die een ‘te koop’ bordje of briefje achter de ruit plakken. Officieel is dit alleen toegestaan wanneer de auto op privéterrein staat. Doe je dit langs de kant van de weg, dus op de openbare weg, dan ben je strafbaar en kun je een boete riskeren. Pas er dus mee op. Bovendien bereik je net als langs een autobedrijf gaan een zeer klein publiek. Wanneer je de carbio voor veel geld wilt verkopen, dan kun je je beter richten op een zo groot mogelijk publiek, zoals via een zoekertje of autoveiling.

 

Cabrio verkopen aan de hoogste bieder

Via het onderstaande formulier wordt je auto rechtstreeks aangemeld bij de autoveiling. Je ontvangt gratis en geheel vrijblijvend het hoogste bod en loopt daarbij geen risico. Benieuwd wat je cabrio waard is een aan wie je hem kunt verkopen voor dat bedrag? Probeer het hieronder dan zelf maar eens uit. Ook de ophaling is gratis!